Skip to main content Skip to footer

Hverdagen på MGK

Din hverdag bliver fyldt med musik, venner, sjove oplevelser
og udfordringer, når du går på MGK.

Kreative udfordringer

Når du går på MGK, kan du se frem til en lang række praktiske og teoretiske fag. Du udfolder dig kreativt på dit hovedinstrument (hovedfag og sammenspil), på klaver, i korsang samt faget SSB (sang, spil og bevægelse), hvor du blandt andet lærer at koordinere kroppens mange udtryksmuligheder.

Undervisningen

Vi har tilrettelagt undervisningen, så du kan tage en anden skoleuddannelse – fx folkeskolen eller gymnasiet – eller have et lettere erhvervsarbejde samtidig med, at du går på MGK.

Dog skal du være opmærksom på, at det ikke er alle elever, der kan overskue MGK sideløbende med anden skolegang, da ikke mindst hovedinstrumentet kræver omfattende daglig øvning.

Undervisningen omfatter cirka 11 lektioner om ugen i 34 uger. Vi tager hensyn til, hvor du bor, når vi sammensætter dit skema. Du skal regne med mindst to undervisningsdage om ugen, ligesom du skal huske, at du har mødepligt til alle fag.

Undervisning foregår på regionens musikskoler ud fra muligheder for miljø og holddannelse – blandt andet i Holstebro, Herning, Skive og Viborg.

MGK samarbejder også med Orkester MidtVest og OrkesterEfterskolen. Ligeledes findes en særlig afdeling for klassisk sang på Den Jyske Sangskole i Herning.

MGK indeholder blandt andet dette:

  • Soloundervisning: 60 min om ugen
  • Bifagsklaver: 20 min om ugen

Derudover fællesfag:

  • SSB (sang, spil og bevægelse)
  • Teori- og hørelære
  • Musikkundskab
  • Sammenspil, orkester
  • Kor

MGK tilbyder undervisning i Holstebro, Skive, Viborg og Herning

MGK MidtVest har hjemsted på Holstebro Musikskole, men vi tilbyder undervisningen decentralt på regionens musikskoler ud fra muligheder for miljø og holddannelse – blandt andet også i Skive og Viborg.

Udover et stærkt rytmisk miljø i Skive, Viborg, Herning og Holstebro har vi i kraft af gode samarbejdspartnere et helt unikt klassisk orkestermiljø i Holstebro sammen med Orkester MidtVest og OrkesterEfterskolen. Ligeledes har vi en særlig afdeling for klassisk sang på Den Jyske Sangskole i Herning.

Teitur begyndte sin karriere på MGK MidtVest